Suomen muistiasiantuntijat ry:n Muistimatka-väline tarjoaa sosiaali- ja terveysalan työntekijöille, muistisairaille henkilöille sekä heidän läheisilleen keinoja vaikeiden asioiden puheeksi ottamisessa. Muistimatka-väline koostuu lähes 70 erilaisesta pysäkistä, joihin muistiperhe ja muistiammattilaiset joutuvat muistimatkallaan pysähtymään.

Muistimatkan käytössä ei ole tarkkoja ohjeita, voit käyttää sitä juuri sinulle sopivalla tavalla.

Hyppää mukaan Muistimatkalle!

Lataa Muistimatka-verkkojulkaisu (pdf / 2,4 Mt)

Voit tilata Muistimatkan myös kirjana. Tilaukset ja tiedustelut:

Suomen muistiasiantuntijat ry
info@sumut.fi
p. 0503485068


Muistimatka ”pelilautaa” voit käyttää puheeksi ottamisen apuvälineenä mm. ryhmätoiminnoissa.

Kyseessä ei ole peli, jossa olisi tietyt säännöt, vaan voit käyttää pelilautaa parhaaksi katsomallasi tavalla.  Esimerkiksi vertaistukiryhmässä pelilautaa voidaan tutkailla yhdessä ja valita sen pohjalta keskustelun aiheita. Etenemisen voi valita mielenkiinnon tai tarpeen mukaan, heittämällä vaikkapa noppaa tai tarkastella muistimatkan vaiheita, jossa kukin on menossa. Ruudukon avulla voidaan käsitellä mennyttä ja varautua tulevaan. Keksi omat pelisääntösi ja lähde Muistimatkalle.

Sote-alan ammattilaiset voivat hyödyntää ruudukkoa asioiden puheeksi ottamisen harjoitteluun sekä aiheesta keskustelemista esim. henkilökunnan yhteisissä koulutus- tai kehittämistuokioissa.

Muistimatkan pysäkkitaulukosta näet kaikki teemat ja pysäkit yhdellä silmäyksellä. Voit käyttää sitä esimerkiksi perheen kesken kokonaiskuvan tarkasteluun tai valmistautuessa tapaamaan sote-alan ammattilaisen vastaanotolla tai kotikäynnillä.

Pysäkkitaulukon avulla sote-alan ammattilainen tai opiskelija voi tarkastella omaa osaamistaan ja arvioida, millaisista aiheista kaipaisi lisätietoa. Sen avulla työyhteisöt voivat pohtia vaikkapa arvoja ja koulutustarpeita.